top of page

Energetisch Renovatieadvies

Waarom Kiezen voor Energetische Renovatie?

Energetische renovatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door je woning te verbeteren op het gebied van energie-efficiëntie, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Bovendien draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, waardoor je een positieve impact hebt op het milieu.

Ben je op zoek naar manieren om je huis energiezuiniger te maken en tegelijkertijd je comfort te verbeteren? Bij Sels Consult zijn we gespecialiseerd in energetische renovatieadviezen die je woning naar een hoger niveau tillen, zowel qua duurzaamheid als leefbaarheid.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we je kunnen helpen om je woning te transformeren in een energiezuinige en comfortabele leefomgeving.

EPC SELS CONSULT-01.png

Verplicht behalen bepaalde EPC score/label

Nieuwe eigenaars van energieverslindende woongebouwen (met een EPC-label E of F) worden verplicht om binnen de 5 jaar na aankoop (en andere overdrachten(open definitie)) of na vestigen van erfpacht of opstalrecht, de woning grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D. Dit moet bewezen worden met een nieuw EPC.

Label D is een eerste tussenstap.

Stel dat u in 2023 een woning koopt met label F. U bent verplicht om deze te renoveren tot label D binnen de vijf jaar (2028). Als u de woning (met label D) opnieuw verkoopt in 2030, dan zal de nieuwe eigenaar opnieuw moeten renoveren, nu tot minstens label C of beter.

 

Renoveer dus bij voorkeur nu al tot label A. Zo bent u nu al klaar voor de toekomst.

Label A is het einddoel voor iedere woning of appartement tegen 2050. Het langetermijnpad werd vastgelegd met verstrengingen in 2028, 2035, 2040 en 2045.

Schema: langetermijnpad voor eengezinswoningen

Schema: langetermijnpad voor appartementen

langetermijnpad-renovatieverplichting-appartement_pfdmz3.png

Subsidiebegeleiding

Maximaliseer Uw Besparingen met Onze Subsidiebegeleiding

Bij Sels Consult begrijpen we dat het financiële aspect een belangrijke rol speelt bij de beslissing om te investeren in energetische renovaties. Gelukkig zijn er tal van subsidies en financiële incentives beschikbaar gesteld door de overheid om de transitie naar een energie-efficiënte woning te ondersteunen. En dat is waar onze expertise in subsidiebegeleiding van pas komt.

Onze subsidiebegeleidingsservice omvat:

  • Identificatie van geschikte subsidies: We brengen de subsidies en premies in kaart die specifiek van toepassing zijn op uw type renovatie en uw locatie.

  • Hulp bij aanvragen: We begeleiden u bij het indienen van subsidieaanvragen en zorgen ervoor dat alle benodigde documentatie correct en tijdig wordt ingediend.

  • Optimalisatie van financiële voordelen: We helpen u bij het maximaliseren van de financiële voordelen door te zorgen dat u aan alle vereisten voldoet en de beschikbare kansen optimaal benut.

  • Follow-up en updates: We houden contact met de relevante instanties en zorgen voor een vlotte afhandeling van uw subsidieaanvragen.

bottom of page